Inhouse jungle

Having an obsession

Hi there!

M’n eerste post op m’n blog, is toch wel even een beetje spannend. Maarrr, gelukkig is het op één of andere manier het geval dat wanneer ik begin te typen, het vanzelf snel gaat. Fijn wel! Op zich is het natuurlijk niet raar dat schrijven vanzelf gaat als je het over je (nieuwste), tsja, obsessie hebt.

Obsessie is eigenlijk een ander woord voor verslaving, woorden met een zelfde betekenis, maar in een iets ander jasje.. obsessie is toch positiever. Neemt niet weg dat je bij beide van iets geen genoeg kunt krijgen. Mijn huidige obsessie: GROEN IN HUIS. Zoveel mogelijk. Overal.

Nou ja, overal, nou is overdrijven niet per se nodig. ik bedoel we leven volgens mij op 60 m², wat inhoud dat een plant in de hoek van de “woonkamer” te zien is in de “eetkamer”, de “keuken” en mogelijk zelfs vanaf onze wc, mits genietend met de deur open. Haha. Oké, dat heb ik niet zojuist geschreven… De kamers zijn aangegeven met aanhalingstekens want wij hebben beneden natuurlijk helemaal geen kamers. het is één grote gezellige ruimte waarin verschillende hoeken zijn gecreëerd. Luxer geformuleerd hebben we een open keuken en een geïntegreerde eetruimte, oftewel een hele ruimtelijke fantasie..groen.JPGGoed, de obsessie dus. Een obsessie met groen, soms wat kleur. Planten & bloemen. Het doet veel in je huis, het gaat er daadwerkelijk meer van leven. Maar planten hebben nog veel meer voordelen. Ik zet ze hier voor je op een rijtje:

  • Planten kunnen achtergrond lawaai verminderen, met name geluid wat afkomstig is van drukke wegen. Ze worden hier al sinds jaar en dag voor gebruikt! Hoe handig als je aan bijvoorbeeld een drukke straat woont (of zoals ik in de stad). Maar hoe dan? De bladeren van planten absorberen geluid, en dit effect is het grootst in harde ruimtes. Handig dus bij bijvoorbeeld een betonnen vloer of muren zonder behang!
  • Planten kunnen stress verminderen en een gevoel van welzijn (zing: “because I’m happy!!”) teweeg brengen. Een paar mooie planten in bijvoorbeeld je kantoor, verhoogt je productiviteit! En ja dit is bewezen.
  • Een derde voordeel van planten in je huis is dat ze de luchtkwaliteit kunnen verbeteren. Mits je de goede planten hebt natuurlijk. Een cactus heeft namelijk niet dit effect, sorry cactusliefhebbers! Planten “ademen” koolstofdioxide (iets waar wij niets mee kunnen)in, en “blazen” zuurstof (iets waar wij heel veel aan hebben) uit! Daarnaast dragen ze bij aan de luchtvochtigheid, wat voorkomt dat je droge ogen, een droge huid en hoofdpijn krijgt. Wát een voordelen.
  • Een laatste voordeel van planten is dat ze de stof in de lucht absorberen, lees: ze verminderen de concentratie stof in je huis. FIJNHEID, want minder schoonmaken.

Als bovenstaande redenen nog niet genoeg zijn om een paar mooie groene rakkers in je huis te zetten heb ik er hier nog ééntje; ze staan goed in je interieur. Aankopen die handel. En dan met name wat leuke varianten. Zoals ik eerder al schreef hebben cactussen en vetplantjes, buiten dat ze leuk staan, niet bovenstaande voordelen dus wel echt even goed gebladerde aanschaffen.

Ogreen cleanmachineEen onwijs leuk idee als je extra groen in je huis wilt zijn de planten van Ogreen, zij noemen hun planten ook ware cleanmachines! Bewezen is dat hun planten Xm² lucht verschonend zijn (verschilt per soort plant, van 10m² tot 30m²). Neem anders een keer een kijkje in hun webshop, sinds ze online ook verkopen, extra makkelijk! De Ogreen cleanmachine die je hier op de foto ziet heb ik gescoord bij YAY op de Gerard Doustraat in Amsterdam, wat trouwens ook echt een absolute aanrader is. Voordeel: deze store zit bij mij om de hoek! “Nadeel” van de Ogreen planten is dat sommige wel echt bestemd zijn voor mensen met groene vingers, heb je deze dus niet lees je even goed over de planten in, je wilt immers geen overlijden op je naam hebben staan.

Weet je van jezelf dat je altijd moeite hebt met het onderhouden van planten en je daarom dus de cactussen-trend de trend bij uitstek vindt, heb ik nog een andere tip voor je: de Pikaplant! Deze plant is verkrijgbaar bij o.a. Hutspot en wordt verkocht in een glazen jar, een soort omgekeerde grote wek-pot. De plant kan zichzelf op deze manier onderhouden, het heeft geen water nodig door z’n eigen biotoop! HANDIG. Voor meer informatie en aankopen moet je maar gewoon even surfen (hop hop!).

Hay
Greens in de Yay conceptstore

Is er nu dan nog een excuus om je huis niet te voorzien van groene vrienden? Uh.. NEE! Hup, kopen maar, want zelfs ik als arme student heb groen in huis! Ik zal nog wel vaker wat posten over groen/planten en bloemen (vooral omdat m’n kat, Nala, ook zo ontzettend gelukkig wordt van nieuwe bloemen en planten), maar voor nu lijkt het me even voldoende. Tot snel!

Liefs

 

Advertisements

2 thoughts on “Having an obsession

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s