Uncategorized

Under construction 1/2

Hi there!

Oh, oh, bereid jezelf voor als je deze blog gaat lezen op een hoop gezucht, gesteun en gekreun want man, man, man. Wat is m’n huisje een bende op het moment (zie foto’s)! Zoals ik al liet weten zijn we de vloer gaan oliën en, ja, dat is echt een hele bevalling. Niet alleen de vloer hoor! Alleen de afspraak al om de vloer te gáán oliën. Voordat ik verder ga zal ik eerst even vertellen wat ik precies bedoel met de vloer oliën.

vloer olien 5
vloer olien 3
In m’n minimalistische paleisje in de oude pijp ligt (erg mooi) een eikenhouten vloer. Lieve dames en heren van de praktische wereld, neem geen eikenhouten vloer, maar écht. Ik heb het ervoor over om twee weekenden niet thuis te slapen, alles overhoop te halen en op m’n knietjes de boel te schuren, boenen en oliën – godzijdank met behulp van de liefste ouders op dit halfrond – maar als je dit er niet voor over hebt kies dan gewoon voor lamet, uuuh, laminaat.

Dat is namelijk het hele ding van de vloer oliën. De vloer moet eerst opgeschuurd worden om de andere overtollige resten olie eraf te halen, vervolgens moet de vloer volledig schoon geschrobd worden om te voorkomen dat je schuursel mee oliet en daarna kan pas het echte oliën beginnen, waarna je vervolgens 48 uur niet op de vloer mag lopen, laat staan dat er meubels op staan.

vloer olien 1
Joe! Je klusser hier!

Goed na ongeveer een jaar aan pogingen om weekenden te blokken voor de vloer, eerlijk is eerlijk weekenden in Amsterdam zijn heerlijk dus waarom zou je juist dán weggaan, is vorig weekend eindelijk het eerste deel gedaan en wordt aankomen weekend deel 2 geklaard. Het resultaat mag er tot nu toe (gelukkig) zijn. Heb je dus een houten vloer en wil je hem mooi houden, olie hem zo één keer per jaar, alle kalen plekken en krassen verdwijnen als sneeuw voor de zon.. YAY! Oké, de ultieme tips dus:

  • Draag kniebeschermers of iets in die richting. Geloof me, daar hadden wij niet over  nagedacht en zondag had ik blauwe knietjes, au. Nou zijn kniebeschermers misschien wat enthousiast, bij de bouwzaken als Praxis enz. hebben ze namelijk speciale matjes om je knieën te beschermen, een budget oplossing is natuurlijk op een kussentje zitten. Dat vergeet ik dit weekend sowieso niet!
  • Heb je het uitzicht om er langer dan 1 dag over tekunnen doen? Vraag dan bij de winkel waar je de olie gaat halen om een speciaal goedje wat de resten van de eerdere olie lagen eraf haalt. Dit scheelt schuur- en boenwerk, enige nadeel is dat dat dan ook weer een dag moet drogen voor je kunt gaan oliën. Voor ons was dit dus geen optie, maar als je de tijd wel hebt scheelt het héél veel werk.
  • Zoek mensen die zo gek zijn te helpen! Haha, ja echt, in m’n eentje had ik denk ik nog niet klaar geweest dus als er mensen zijn die zich aanbieden meteen ja zeggen en tot slachtoffer dopen, scheelt jou 2 of 3 keer zoveel werk.
  • Mocht je meer dan 100m² bezitten, huur machines. Zeker als je  meer dan 100m² in Amsterdam bezit heb je vast ook het geld om de vloer niet zelf te doen, doe dit dan ook vooral niet.

Verder zal het zijn opgevallen dat m’n huis niet zoveel meer op instagram verschijnt, dat klopt, het is natuurlijk één grote rotzooi en na dit weekend weer, en dat wil ik jullie niet aandoen! Zodra het allemaal weer op de goede plekken staat komen er weer de ouderwetse, gigantisch mooie foto’s van het huis op. Haha!

vloer olien 2
Gelukkig zie je in ieder geval verschil…

Tot snel!

xoxo

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s